martes, 1 de diciembre de 2009

Qui és Chris Burden?

Chris Burden (Boston 1946), és un artista estadounidenc conegut per les seves performances. Va estudiar arts visuals, física i arquitectura a la Universitat de Pomona (Universitat de Califòrnia ), a Irvine, del 1969 al 1971. Per a la seva tesis de 1971 va presentar l'obra ‘’Five Day Locker Piece’’, una performance en la qual es va tancar durant cinc dies en la seva taquilla, el que va provocar una gran polèmica entre el personal docent.
El1978 va arribar a ser ell mateix professor a la Universitat de Califòrnia (Los Àngeles), una posició de la qual va dimitir el 2005 a causa de una controvèrsia amb la universitat sobre l'obra d'un estudiant graduat que recreava una de Jeffrey BurdenKastner. La performance utilitzava pretendidament una pisola carregada, però les autoritats no van ser capaces de provar això.
Una obra a destacar
El 2005, va llançar un iot no tripulat, d'auto-navegació, que va atracar a Newcastle el 28 de Juliol després d'un viatge de 330 milles (5 dies )des de Shetland. El projecte va costar 150.000 lliures i va ser finançat amb una beca significativa del Consell de les arts Britànic (Arts Council of Great Britain), sent dissenyat i construït amb l'ajuda del Departament d'Enginyeria Naval de la Universitat de Southampton. La nau és controlada per una computadora de bord i un sistema GPS; no obstant això, en cas d'urgència la nau podia ser socorreguda per un vaixell acompanyant d'ajuda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario